Over ons

Mijn naam is Cindy van den Dam en ik ben de trotse eigenaar van Pink Dog House. Ik ben getrouwd met Gerwin en samen hebben we twee kinderen, drie honden, twee varkens en kippen.

Mijn hele leven heb ik al wat met honden. Thuis hadden wij vroeger ook een hond. Daarnaast had ik nog meerdere uitlaathonden in het dorp waar ik woonde.

Omdat "vroeger" het werken met honden nog niet zo bekend was ben ik mijn tweede liefde, het werken met kinderen, gaan volgen. Ik heb 6 jaar in de kinderopvang gewerkt, nog een uitstapje naar administratief werk gemaakt en mij daarna om laten scholen tot kraamverzorgster. Dit heb ik tot 2018 met plezier gedaan.

Doordat je elke keer met andere mensen in aanraking komt, leer je je snel aan te passen en te schakelen. Deze ervaringen kan ik mooi meenemen bij het trainen van honden.

- Geen hond is hetzelfde, en dat is voor mij juist de uitdaging -

Mijn eerste eigen hond Mikey, haalde ik in 2002 uit het asiel. Hij had voor mij al 5 baasjes gehad en was zelfs uitgewisseld met een ander asiel. Hij was pas 3,5 jaar oud. Hij had aardig wat gedragsissues, maar het meeste heb ik er uitgekregen. Met de kennis van nu, zou hij sneller een stabiele hond zijn geweest. Op 12,5 jarige leeftijd is hij overleden. In 2012 haalde ik via een stichting, mijn eerste Spaanse hond Katy op bij een gastgezin. In 2014 hebben we haar zoon Saxo erbij geadopteerd. Nadat we onze droom van een boerderij hebben kunnen waarmaken, is in 2016 onze derde hond Gijs erbij gekomen.

Mijn droom om met honden te gaan werken is aan het uitkomen met de start van Pink Dog House.